Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr e-mail: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νομαρχίας Πειραιά ζητούν αλλαγή πολιτικών για το περιβάλλον, προστασία των δασών, μέτρα για το κλίμα, βελτίωση της ζωής στις πόλεις της Νομαρχίας Πειραιά.
Ζούμε με τραγικό τρόπο την καταστροφή των δασών. Δεν είναι οι κατά καιρούς κυβερνήσεις , δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, αλλά και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει στην πράξη τα δάση ως... βάρος, που η παρουσία τους αναστέλλει την «ανάπτυξη» μέσω της ανοικοδόμησης. Η καταστροφή κάθε δάσους είναι μεγάλη απώλεια για το φυσικό οικοσύστημα, την υγεία, την αισθητική και γενικά την ποιότητα ζωής.
Οι ηθικοί αυτουργοί των εμπρησμών και των «υπηρεσιακών αδυναμιών» κατάσβεσης είναι οι δασοκτόνοι νόμοι.
Η καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, σε συνδυασμό με την τσιμεντοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση της παράλιας ζώνης και την οικοδόμηση των ελεύθερων χώρων, οδηγεί στην απώλεια της ευεργετικής επίδρασης της θαλάσσιας αύρας με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες ζημιές για το περιβάλλον της Αττικής.
Τώρα πρέπει να αφυπνιστούμε. Να βοηθήσουμε τη φύση να επανέλθει.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νομαρχίας Πειραιά, προτρέπουν τους πολίτες να διεκδικήσουν και απαιτούν από τις αρχές (Κυβέρνηση, Νομαρχία και Δήμους) δημιουργία πάρκων ελεύθερης πρόσβασης και υψηλού πρασίνου:
Στη Δραπετσώνα, στον παράκτιο χώρο του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων
Στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και του Καραϊσκάκη , στην Α .Δηλαβέρη. Όπως και την παραλία Πειραϊκής, Ζέας, Καστέλλας.
Στο Πέραμα, αφού απομακρυνθούν άμεσα οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών.
Στον Κορυδαλλό, αφού απομακρυνθούν άμεσα οι φυλακές.
Στο Μοσχάτο, με το χαρακτηρισμό της παραλίας ως χώρου πρασίνου και τη λειτουργία της ως δημόσιου ελεύθερου πάρκου, με ταυτόχρονο μηδενισμό του συντελεστή δόμησης.
Στη Σαλαμίνα με την προστασία των δασικών εκτάσεων και να σταματήσει η οικοπεδοποίηση προς όφελος των κτηματομεσιτών και της Εκκλησίας και σε βάρος των πολιτών.
Ήρθε η ώρα του πολιτικού κόστους για όσους στηρίζουν ή ανέχονται την καταστροφή του περιβάλλοντος.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΚΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ!
ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ (19/10/07)ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ!!
OI KΡΑΤΙΚΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΙΛΟΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ! Γιατι τοση χρονια σιωπή;
Ξεσηκωθείτε τώρα.ΔΡΑΣΤΕ, ΠΙΕΣΤΕ!

Νεότερες πληροφορίες από την ΑΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, που έχει εξελιχθεί σε ...σταυροφόρο!

Οι αρμόδιοι μας αγνοούν αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να κραυγάζουμε!
Επί ώρες σήμερα και γινόντουσαν ταυτόχρονοι αεροψεκασμοί σε πολλές ελληνικές πόλεις.
Συμπολίτες μας πανικόβλητοι επικοινώνησαν με την press-bank για να καταγγείλουν το γεγονός.
Την αρχή έκανε αναγνώστης μας από την Αθήνα, ο οποίος περιέγραψε μία φρικτή εικόνα στον Αττικό ουρανό.
"Γίνεται χαμός! Ο ουρανός έχει γεμίσει με περίεργες λευκές ουρές σε διάφορα σχήματα. Τα αεροπλάνα περνάνε 2 και 3 μαζί!"

Το επόμενο τηλεφώνημα ήταν από την Αίγινα.
Αμέσως μετά από την πόλη του Βόλου.

Ακολούθησε η καταγγελία αναγνώστριάς μας από το Κιάτο η οποία δήλωσε:

"Σήμερα Παρασκευή 19-10 εδώ στο Κιάτο ραντίζουν ΑΣΥΣΤΟΛΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!
Τι θα έλεγες αν προσλαμβάναμε έναν νομικό περιβάλλοντος για το θέμα;
Να μας δώσει κάποιος έναν σωστό τρόπο δράσης!!
Ολόκληρος επίτροπος περιβάλλοντος δικαιολογείται να λέει ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει ότι το θεμα αεροψεκασμών (που τον έχει απασχολήσει και στο παρελθόν) μπορεί να δημιουργει προβλήματα υγείας!!!
ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ!! ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ!!! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!! Τι σοι δικαιολογία ειναι αυτή "δεν γνωρίζω".
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!!!
Λεω να προσλάβουμε έναν νομικό περιβάλλοντος και σύντομα!!
φιλικά Ολγα"

Ο επίτροπος για τον οποίο μιλάει η φίλη μας είναι ο κ. Σταύρος Δήμας ο οποίος σε ερώτηση συμπολίτη μας για τους αεροψεκασμούς, απάντησε τα εξής:

"Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας σχετικά με τους ψεκασμούς από αεροπλάνα, η οποία με έχει απασχολήσει πολλές φορές και στο παρελθόν. Προς το παρόν, δεν έχω πληροφορίες βάσει των οποίων να προκύπτει ότι οι ψεκασμοί περιείχαν επικίνδυνες ουσίες είτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια υγεία. "
Σταύρος Δήμας

Διαβάζοντας την απάντηση του κ.Δήμα, συμπεραίνουμε οτι παραδέχεται πως υπάρχουν αεροπλάνα τα οποία ψεκάζουν με ουσίες οι οποίες δεν γνωρίζει αν είναι επικίνδυνες! Η Press-Bank, έστειλε επιστολή στον κ.Δήμα , ζητώντας διευκρινίσεις για την απάντησή του αυτή.

Ο κύριος που πρώτος κατήγγειλε σήμερα το φαινόμενο των αεροψεκασμών στην Αθήνα, μας πληροφόρησε οτι επικοινώνησε και κατήγγειλε το γεγονός στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Τον διαβεβαίωσαν πως θα έστελναν συνεργείο να βιντεοσκοπήσει τους ψεκασμούς.Ελπίζουμε οι συνάδελφοι του Alter να δείξουν τη δέουσα βαρύτητα στο θέμα.

Από την πλευρά μας, θεωρήσαμε επιβεβλημένη ανάγκη να ενημερώσουμε την Ελληνική Κυβέρνηση. Επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και καταγγείλαμε το γεγονός και φυσικά επικοινωνήσαμε και με το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Απαιτούμε να σταματήσει πλέον αυτή η "μεθοδευμένη γενοκτονία"! Δε θα σταματήσουμε τις καταγγελίες αν δεν σταματήσουν να μας εξοντώνουν κάποιοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας! Στις 6 και 7 Οκτωβρίου, ψέκασαν όλη την Ελλάδα κατορθώνοντας να σκοτεινιάσουν τον ήλιο μας και να προκαλέσουν συννεφιά.

Το σημερινό τους σχέδιο - επειδή γνώριζαν την πρόβλεψη του καιρού για βροχή - ήταν να ψεκάσουν μεγάλες ποσότητες ώστε η βροχή που θα πέσει τις επόμενες ώρες στο χώμα και στα κεφάλια μας, να περιέχει αρκετό θάνατο!

Κατηγορούμε ευθέως όλους τους αρμόδιους οι οποίοι είτε κάνουν πως δεν ξέρουν, είτε κωφεύουν και τους στέλνουμε πρόσκληση-πρόκληση για ξεκάθαρες απαντήσεις τώρα!!

Αλίκη Στεφάνου

------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ την κ. Α. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ:

(Αφού η πολιτεία μας γράφει στα τέτοια της, θα βρούμε μόνοι μας τη λύση...):

"Ψεκάζουν και στο Κιότο Κορινθίας!

Χθες ψέκασαν στη Θεσ/νίκη.

1. Ειδοποιήθηκε το Alter και θα πήγαινε δημοσιογράφος να τραβήξει με την
κάμερα.... είπαν! Τα κοθόνια!
2. Ενημέρωσα το γραφείο του Τριαντάφυλλόπουλου.... Άλλο κοθόνι αυτό!
3. Μίλησα με τον Κατσαρό γιατί σκέφτηκα μια ιδέα: Να συλλέξουμε βρόχινο νερό
αύριο που θα βρέξει΄όλοι όσοι είδαμε στις περιοχές μας ψεκασμούς και να το
στείλουμε για ανάλυση Βαρέων μετάλλων σε εργαστήριο. Ο Κατσαρός βρίσκει καλή
την ιδέα. Μου είπε βέβαια οτι μπορεί η απόσταση σύννεφων - βροχής - γης να
μειώσει το ποσοστό που θα φανεί στα δείγματα αλλά, να το κανουμε!
Είπε να το στείλουμε σε διαπιστευμένο εργαστήριο ωστε να μην υπάρξει
αμφισβήτηση αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.
Ο Δημόκριτος δεν εξετάζει βαρέα μέταλλα, αλλά έχει πολλά εργαστήρια στην
Αθήνα.

Σας παρακαλώ, βάλτε κι εσείς μόλις βρέξει, νερό σε ένα καθαρό μπουκάλι, ώστε
να στείλουμε όλα μαζί τα δείγματα.
Ειδοποίησα ήδη τους φίλους από τις άλλες πόλεις."

ΝΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...αν δεν προλάβουν οι κρατικοί παρακεντέδες να μας ενημερώσουν πειστικά και επαρκώς! Και σύντομα!

Σημειώνουμε δε ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προκληθείς σχετικά στη συνέντευξή του προς την PRESS-BANK - θα τη βρήτε πρωτοσέλιδα πιο κάτω- με το επίμαχο αυτό θέμα των περιέργων αεροψεκασμών, - που κανείς δεν θέλει να διευκρινίσει την σκοπιμότητά τους- ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ότι θα καταθέσει ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή. Ίδομεν... Και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει... ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ... ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! Μα τόση ξεφτίλα πια; Από τους πολιτικούς μας; Ο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" δια του σοβαρού κ.Κατσαρού, σηκώνει τα χέρια ! Ούτε,οι θλιβεροί κρατικοί δεν καταδέχονται να απαντήσουν.

Εμείς νομίζουμε ότι η πολεμική αεροπορία μας ξέρει... Διότι δεν είναι δυνατόν να πετούν αεροπλάνα- κατ΄έμάς-ξένης εθνικότητας να εξαποστέλνουν τις χημικές πορδές τους και να μην ξέρουν! Το θέμα είναι αν υπάρχει κανένας αρχιδάτος αξιωματικός της αεροπορίας μας και για ποιό λόγο κάνει έως τώρα το κορόϊδο! Υπηρετεί την πατρίδα; Και ποιά πατρίδα;

http://www.press-bank.com/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=6D8CEA37-D412-4D04-A4E0-A66E93838578